Algarve – Omloop Het Nieuwsblad

Kris kan terugblikken op een goede rittenwedstrijd in de Algarve. Met een 11de en een 5de plaats, kon hij zich tot tweemaal toe mengen in de eindspurt en met een goed gevoel terugkeren. Met de Ronde van de Algarve (of de o zo lekker klinkende Volta ao Algarve) is er ook een einde gekomen aan de voorbereidingskoersen.

Kris heeft morgen nog een brommertraining op het programma staan, en ‘s avonds vertrekt hij reeds op afzondering met de ploeg om maximaal te kunnen focussen naar dit weekend. Donderdag volgt er dan een verkenning voor de Omloop. Een verkenning die nodig is, aangezien er toch wel enkele veranderingen in het parcours zitten. Zaterdag is het tijd voor het echte werk in de Omloop het Nieuwsblad. Volg hier mee

Team voor zaterdag:

Marco Marcato
Kris Boeckmans
Juan Antonio Flecha
Grega Bole
Frederik Veuchelen
Björn Leukemans
Bert-Jan Lindeman
Mirko Selvaggi

Kris 4de in de eerste rit van Bessèges

152 kilometer stonden vandaag op het programma in Zuid-Frankrijk. Met temperaturen van rond de 18 graden en een zonnetje was het contrast met Vlaanderen compleet. Vluchters mochten even op pad gaan, maar in de plaatselijke ronden werden ze terug tot de orde geroepen. Zoals de voorbije 5 jaar werd het vandaag wederom een massaspurt. En die massaspurt werd vrij traag ingezet. Op 250 meter van de meet moest Kris reeds aan zijn spurt beginnen om niet ingesloten te worden. Maar 3 renners remonteren hem nog en de fotofinish moest duidelijk maken wie won. Robert of Van Staeyen. Die tweede trok uiteindelijk aan het langste eind. Kris eindigde op de 4de plaats.

Voor Kris is er morgen weer een nieuwe kans.

Uitslag:

1 Michael Van Staeyen (Topsport Vlaanderen-Baloise)
2 Frédérique Robert (Lotto-Belisol).
3 Justin Jules (La Pomme Marseille)
4 Kris Boeckmans (Vacansoleil-DCM)
5 Benjamin Giraud (La Pomme Marseille)